OBB TV
BÜYÜKŞEHİR PSİKOLOJİK DESTEK HATTI KURDU - 2 Nisan 2020 Perşembe ORDU
BÜYÜKŞEHİR PSİKOLOJİK DESTEK HATTI KURDU

 BÜYÜKŞEHİR PSİKOLOJİK DESTEK HATTI KURDU 

BÜYÜKŞEHİR PSİKOLOJİK DESTEK HATTI KURDU

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Covid-19 Virüsü önlemleri kapsamında evlerinde kalan Ordulu vatandaşlar için “Psikolojik Destek Hattı” kurdu.

Covid-19 Virüsünün insanlar üzerindeki psikolojik etkisini en aza indirmek için Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Psikolojik Destek Hattı, uzman psikologlar tarafından hafta içi her gün 09.00 ile 17.00 saatleri arasında 0531 680 2623 ve 0531 680 2629 numaraları üzerinden vatandaşlara hizmet verecek.


“HERKES YAŞAYABİLECEĞİ KAYGI VE STRES İÇİN PSİKOLOJİK DESTEK ALABİLECEK”

Gencinden yaşlısına kadar her kesimden insanın bu hattan faydalanabileceğini söyleyen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Dünyada ve ülkemizde etkisini gösteren Covid-19 Virüsüne karşı Büyükşehir Belediyesi olarak her alanda tedbir almaya ve yeni uygulamaların altına imza atmaya devam ediyoruz. Virüsün yayılımının önlenmesi amacıyla vatandaşlarımıza ‘Evde Kal Ordu’ çağrısında bulunmuştuk. Bu süreçte evlerinde kalan her kesimden insanımızın psikolojik olarak bu süreçten etkilenmemesi adına yanlarında bulunmak istedik. Böylelikle onlar için Büyükşehir Belediyemizin bünyesinde uzman psikologlarımız tarafından ‘Psikolojik Destek Hattı’ kurduk. Bu hatla birlikte gencinden yaşlısına kadar herkes yaşayabileceği kaygı ve stres için psikolojik destek alabilecek. Biz sizlerin sağlığı için çalışıyoruz, sizler de bu anlamda evleriniz de kalmaya devam edin” dedi.


“BUGÜN İTİBARİYLE HİZMETE AÇILDI”

Hattın vatandaşların hizmetine açıldığını belirten Ordu Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler ve Muhtarlık Daire Başkanı Bekir Karakış, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’in insanımıza olan hassasiyeti neticesinde Covid-19 Virüsünün insan üzerinde yaratmış olduğu etkileri en aza indirmek için Büyükşehir Belediyemizin bünyesinde Psikolojik Destek Hattı kuruldu. Virüs sebebiyle sıkıntı, kaygı ve aile içi iletişim bozukluğu yaşayan her kesimden insanımız bu uygulamadan faydalanabilecek. Bugün itibariyle psikolog arkadaşlarımızın aracılığıyla bu çalışmayı vatandaşlarımızın hizmetine sunduk” şeklinde konuştu.


“HAFTA İÇİ HER GÜN 09.00 İLE 17.00 SAATLERİ ARASINDA HİZMET VERİLECEK”

Psikologlar olarak her zaman vatandaşların yanında olduğunu belirten Ordu Büyükşehir Belediyesi Uzman Psikoloğu Büşranur Günaydın, “Covid-19 Virüsü kapsamında alınan tedbirler doğrultusunda vatandaşlarımızın evde kalma süreleri uzatıldı. Bu süreçte vatandaşlarımızın aile içi problemlerinin önüne geçmek, yaşanan kaygı ve stresle mücadele etmek amacıyla bu hat kuruldu. Vatandaşlarımız bize hafta içi her gün 09.00 ile 17.00 saatleri arasında 0531 680 2623 ve 0531 680 2629 numaraları üzerinden arayarak ulaşabilecek. Psikologlar olarak vatandaşlarımıza her zaman destek olmaya çalışacağız” diye konuştu.

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz