OBB TV
FIRSATÇILARA KARŞI EKİPLER HAREKETE GEÇTİ - 13 Mart 2020 Cuma ORDU
FIRSATÇILARA KARŞI EKİPLER HAREKETE GEÇTİ

 FIRSATÇILARA KARŞI EKİPLER HAREKETE GEÇTİ 

FIRSATÇILARA KARŞI EKİPLER HAREKETE GEÇTİ

Ordu Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler, Corona virüsünü bahane ederek fiyat artışında bulunanlara karşı market ve eczanelerde fiyat denetimi yaptı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatı doğrultusunda çalışmalara başlayan zabıta ekipleri, fahiş fiyat denetimleri gerçekleştiriyor. Fahiş fiyat uygulamak isteyen iş yerlerine engel olmak adına denetim çalışması başlatan Ordu Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, İl Ticaret Müdürlüğü ve İl Defterdarlık Müdürlüğü yetkilileriyle birlikte fırsatçılığa engel oluyor.


MARKETLER VE ECZANELER DENETLENDİ

Ekipler, eczane denetimlerinin ardından ilçedeki market, bakkal ve diğer satış yerlerini denetimden geçirdi. Dezenfektan ürünlerinde, kolonya ve koruyucu maske fiyatlarında artış olduğu şikâyetlerini değerlendiren ekipler, ürünlerin alış ve satışı arasındaki fiyat hareketliliği ile faturaları inceliyor.


“153 VE 175 NO’LU HATTI ARAYARAK ŞİKÂYET EDİNİZ”

Zabıta ekiplerinin belirli aralıklarla denetim yaptığını vurgulayan Ordu Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Cevdet Çağlar, “6502 sayılı Tüketicinin Korunması Kanunu gereğince gündemde olan Corona virüsünden dolayı vatandaşımız mağdur edilmemesi için fiyat denetimleri yapıyoruz. Şu ana kadar yaptığımız incelemelerde bir olumsuzluğa rastlamadık ancak Büyükşehir Belediyesi olarak denetimlerimizi sürdüreceğiz. Vatandaşlarımız gördükleri olumsuzlukları 153 Zabıta Hattı ya da 175 Ticaret Bakanlığı Tüketici Danışma Hattı’nı arayarak bildirebilirler” diye konuştu

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz