OBB TV
BÜYÜKŞEHİR FİNALE KALDI - 9 Mart 2020 Pazartesi ORDU
BÜYÜKŞEHİR FİNALE KALDI

 BÜYÜKŞEHİR FİNALE KALDI 

BÜYÜKŞEHİR FİNALE KALDI

Ordu Büyükşehir Belediyesi, bu yıl ilk kez verilen AB Kentsel Yol Güvenliği Ödülü kapsamında 3 finalistten biri olarak seçildi.

Şehir içi ağır vasıta geçişlerinin çevre yoluna yönlendirilmesi, toplu taşıma sisteminde değişiklikler yapılması, yeni bisiklet ve yaya yollarının yapılması, yeni otopark alanlarının oluşturulması, Süleyman Felek Caddesi’nin trafiğe kapatılarak İsmet Paşa Caddesi ve Sırı Paşa Caddesi ile birleştirilerek güvenli yaya ulaşımının sağlanması, Boztepe’ye teleferikle ulaşımın sağlanması, Süleyman Felek Caddesi ile birlikte şehir merkezinin tamamen yayalaştırılmasını kapsayan 7 konuda yarışmaya katılan Ordu Büyükşehir Belediyesi, Polanya’nın Jaworzno şehri ve İspanya´nın Pontevedra şehri de yarışmada finalist olarak belirlenen isimlerden oldu.

Üç finalistin siyasileri/üst düzey temsilcileri 30 Mart 2020’de Brüksel’de gerçekleşecek ödül törenine davet edildi. Ödül töreninde ilan edilecek kazanan, AB Ulaştırma Komiserinden ödül kupası alacak.


İYİ UYGULAMALARIN AVRUPA GENELİNE YAYILMASINI TEŞVİK ETMEK AMAÇLANIYOR

Avrupa Komisyonu, belediye yetkililerinin Avrupa yollarının güvenliğini artırmaya yönelik katkısını vurgulamak için ilk kez AB Kentsel Yol Güvenliği Ödülü yarışması başlattı.

Yerel yetkililerin yol güvenliği alanındaki başarılı ve yenilikçi uygulamalarını ödüllendirmek ve iyi uygulamaların Avrupa geneline yayılmasını teşvik etmek amacıyla başlatılan yarışmaya, Büyükşehir Belediyesi adına Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığı AB ve Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü tarafından başvuruda bulunuldu.


“CESUR BİR KARARLA KENT MERKEZİ AĞIR ARAÇ TRAFİĞİNDEN ARINMIŞ"

Avrupa Birliği resmi delegasyon hesabı resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımla Ordu Büyükşehir Belediyesini tebrik etti. Açıklamada, "AB Kentsel Yol Güvenliği Ödülü finalisti seçilen Ordu şehrini tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz. Ordu, kentin en yoğun yerlerini cesur bir kararla araç trafiğine kapatmış, kent merkezini ağır araç trafiğinden arındırmış ve yeni bisiklet yolları açmıştır. Tebrikler Ordu Büyükşehir Belediyesi” ifadelerine yer verildi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi ise resmi twitter hesabından cevap vererek, "Teşekkür ederiz" ifadelerine yer verildi. Ayrıca Türkiye Belediyeler Birliği de resmi Twitter hesabından Ordu Büyükşehir Belediyesini kutladı.


Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz