OBB TV
19 İLÇEDE SIFIR ATIK VE İKİLİ TOPLAMA SEFERBERLİĞİ - 4 Mart 2020 Çarşamba ORDU
19 İLÇEDE SIFIR ATIK VE İKİLİ TOPLAMA SEFERBERLİĞİ

 19 İLÇEDE SIFIR ATIK VE İKİLİ TOPLAMA SEFERBERLİĞİ 

19 İLÇEDE SIFIR ATIK VE İKİLİ TOPLAMA SEFERBERLİĞİ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çevrenin kirlenmemesi ve geri dönüşümün artırılması amacıyla başlatılan “Sıfır Atık ve İkili Toplama Sistemi”nin Ordu’da hayata geçirilmesi noktasında harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, sistemin işlerliğini sağlamak için ilçelerle koordinasyon sağlıyor.

Bu kapsamda Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Şişman, Sıfır Atık ve İkili Toplama konusunda ilçe belediyelerinin ve lisanslı firmaların da bulunduğu bir toplantı gerçekleştirdi.

Gerçekleştirilen toplantıda atık yönetim projesi, sıfır atık ve ikili toplama sistemi ile ilgili mevzuatlara değinilerek ilçe belediyeleri bilgilendirildi. Konunun tarafları ile yapılan karşılıklı istişarelerle sistemin işlerliği noktasında fikir alışverişinde bulunuldu.


“ÇÖPLERİMİZİN AYRIŞTIRILARAK TOPLANMASI BÜYÜK ÖNEM ARZ EDİYOR”

İkili toplama sisteminin önemine değinen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Şişman, “İkili toplama sistemi önemli bir proje. Bu projeye tüm Türkiye’nin geçmesi gerekli. Zaman içerisinde bizim çöplerimizin niteliği değişti, çevreye daha zararlı bir duruma geldi. Bundan dolayı çöplerimizin ayrıştırılarak toplanması büyük önem arz ediyor. Ordu’da büyük ilçelerimizin ikili toplama anlamında anlaşmış olduğu firmalar var. Küçük ilçelerimizde bu sistem henüz hayata geçmedi. Bunun sebebi de firmaların maliyeti yüksek tutmasından kaynaklı bir durum. Yaptığımız toplantıda firmalarımız da vardı. Firmalar ve ilçe belediyelerinin atıkları toplaması için neler yapılması gerektiğini ve ikili toplama sisteminde çöplerin evde ikili olarak ayrıştırılması noktasında nasıl bir çalışma yapılabilir konusunda istişarelerde bulunduk. Bu sistemin Belediyemize maliyetleri olacak, bunun karşılanması için çevre temizlik vergilerine bunun da dâhil edilmesi adına bir öneri geldi. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak tamamen koordinasyon birimi olarak çalışacağız” dedi.


Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz