Pezik (Pazı) Mıhlaması | ORDU
Pezik (Pazı) Mıhlaması

Pezik (Pazı) Mıhlaması

MALZEMELER

2 Bağ Pezik

5 Adet Yumurta

2 Adet Kuru Soğan

1 Adet Orta Boy Havuç

1 Adet Küçük Boy Patates

1 Demet Maydanoz

1 Tatlı Kaşığı Salça (İsteğe Bağlı)

1 Tatlı Kaşığı Pul Biber

3 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ

1 Yemek Kaşığı Tereyağı

1 Çay Kaşığı Karabiber

Tuz


HAZIRLANIŞI

Ayıklanıp temizlenen pezikler doğranıp bir tencerede 15 dk kadar haşlanıp süzülür. Soğanlar ince ince doğranır, yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Üzerine havuç, patates rendelenir ve maydanoz, pul biber, karabiber, tuz katılarak karıştırılır. Süzülüp suyu iyice sıkılmış pezikler ilave edilerek tekrar kavrulur. Kavrulan malzeme fırın kabına alınır. Malzemenin üzerine çukurlar açılır. Çukurların içine yumurtalar tek tek kırılarak fırında 15 dk pişirilir. Fırından çıkarılan mıhlama üzerinde ayrı bir tavada kızdırılan tereyağı gezdirilir. Daha sonra servis edilir.