Taze Fasulye Diblesi | ORDU
Taze Fasulye Diblesi

Taze Fasulye Diblesi

MALZEMELER

1 Kg Taze Fasulye

2 Adet Kuru Soğan

1 Çay Bardağı Pirinç

1 Çay Kaşığı Pul Biber

1 Yemek Kaşığı Tereyağı

2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ

1/2 Yemek Kaşığı Biber Salçası

Tuz


HAZIRLANIŞI

Fasulyeler ayıklanıp yıkanır ve küçük küçük doğranır. Soğanlar salça, pul biber ve yağ ile kavrulur. Fasulyeler içine atılır. Yarım çay bardağı su ilave edilir. Ağzı kapatılarak buharda pişmeye bırakılır. Yarı piştikten sonra pirinç ve tuzu ilave edilir. 20 dakika daha kısık ateşte ara ara karıştırılarak pişirilir. Daha sonra servis edilir.