Melocan - Melevcan (Dikenucu) Kavurması | ORDU
Melocan - Melevcan (Dikenucu) Kavurması

Melocan - Melevcan (Dikenucu) Kavurması

MALZEMELER

1 Kilo Melevcan (5 Su Bardağı Dolusu)

1 Fincan Sıvı Yağ

2 Büyük Baş Kuru Soğan

2 Büyük Boy Domates

2 Yemek Kaşığı Tereyağı

1 Tatlı Kaşığı Pul Biber

1 Çay Kaşığı Karabiber

Tuz


HAZIRLANIŞI

Derin bir tencerede yarıya kadar doldurulan su kaynatılır. Melevcan İyice seçildikten sonra kaynayan suya atılır. 10 dakika harlı ateşte kaynadıktan sonra ise ateşin altı kısılarak bir on dakika daha yavaş yavaş demlenmeye bırakılır. Delikli süzgeç yardımı ile kaynar sudan alınan melevcanlar soğuk su altında şoklanır. İyice sıkılıp yıkandıktan sonra ince ince doğranır. Soğanlar ince ince doğrandıktan sonra, bir çay kaşığı tuz ile öldürülür. Sıvı yağ konulmuş diğer bir kapta kavrulur. Domatesler iyice rendelendikten sonra da soğanlarla birlikte pişmeye bırakılır. Beş on dakikalık pişmeden sonra melevcanlar domates ve soğan karışımına ilave edilerek iyice karıştırılır. Pişme kabının ortasına tereyağı da konularak iyice karıştırılır ve tencerenin kapağı sıkı sıkı kapatılarak en kısık ateşte en az yarım saat demlenmeye bırakılır. Sıcak ya da soğuk servis edilir.