Çerkez Tavuğu | ORDU
Çerkez Tavuğu

Çerkez Tavuğu

MALZEMELER

1 Adet Küçük Boy Köy Tavuğu

1250 Gr İç Ceviz Ya Da Kavrulmuş Fındık

1 Büyük Boy Kase Tavuk Suyu

1 Dilim Ekmek İçi (Buğday Ekmeği)

1 Dilim Ekmek İçi (Mısır Ekmeği)

1 Fincan Ceviz Yağı

1 Fincan Safran Otu (Kurutulmuş)

Tuz


HAZIRLANIŞI

Köy tavuğu iyice pişirilir ve kemiklerinden sıyrılarak, iri parçalar halinde didiklenerek bir kenara bırakılır. Ceviz içi iyice çekilir, sarımsaklar tuz ile dövülerek inceltilir. Ekmekler pütür kalmayacak şekilde ezildikten sonra tüm malzeme, cevizle yeniden çekilir. Elde edilen karışıma tavuk suyu ilave edilerek boza kıvamı elde edilir. Safran otu bir miktar teflon tavada kurutularak kalan nemi alınır ve iyice ufalanarak, karışıma eklenir. Tavuklar bu karışımla iyice karıştırılır ve servis kabına alınır. Bir su bardağı çekilmiş ceviz ayrıca içine bir tatlı kaşığı safran otu katılarak iyice yoğrulur, bu ceviz hamuruna bir kaç kez kaynar su katılarak yoğurmaya devam edilir ve cevizin yağını bırakması sağlanır. Daha sonra bir fincana alınan yağ servis tabağında gezdirilir. Soğuk servis edilir.