Etli Fırın Fasulyesi | ORDU
Etli Fırın Fasulyesi

Etli Fırın Fasulyesi

MALZEMELER

250 Gr Kurutulmuş Fasulye

250 Gr Kuşbaşı Et

1 Yemek Kaşığı Salça

Sıvı Yağ

1 Adet Kuru Soğan

2 Yemek Kaşığı Bulgur

1 Çay Bardağı Kuru Fasulye

Pul Biber

Tuz



HAZIRLANIŞI

Kurutulmuş fasulyeler ılık su ile yıkanır, doğranır. Diğer taraftan beyaz kuru fasulye haşlanır. Kuşbaşı et önceden pişirilir. Soğan kavrulur; üzerine et, salça, kurutulmuş fasulye ve haşlanmış kuru fasulye ilave edilir ve pişmeye bırakılır. Ateşten indirilmesine yakın bulgurda katılır. Birsüre daha pişirilir. Daha sonra servis edilir.