Fındık Çorbası | ORDU
Fındık Çorbası

Fındık Çorbası

MALZEMELER

100 Gr. Çekilmiş Fındık

2 Yemek Kaşığı Un

Yarım Yemek Kaşığı Tereyağı

2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ

1 Çay Bardağı Süt

Yarım Çay Kaşığı Karabiber

100 Gr. Et Suyu

Maydanoz

Yeteri Kadar Tuz



HAZIRLANIŞI

Sıvı yağ ve tereyağında un kavrulur. Fındığın ilave edilmesiyle bir süre daha kavrulur. Kavrulan malzemeye 3 bardak su ilave edilir, kaynayana kadar karıştırılır. Karabiber, et suyu ve süt ilave edilir. Tuzun da katılmasıyla bir taşım kaynatılıp üzerine ince kıyılmış maydanoz da ilave edilerek servis edilir.