Isırgan Çorbası | ORDU
Isırgan Çorbası

Isırgan Çorbası

MALZEMELER

500 Gr Isırgan Otu

Yarım Su Bardağı Yeşil Mercimek

Yarım Su Bardağı Barbun Fasulye

5 - 6 Dal Pırasa

Yarım Çay Bardağı Bulgur

1 Tatlı Kaşığı Pul Biber

1 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ

1 Çorba Kaşığı Tereyağı

1 Adet Orta Boy Soğan

1 Avuç Mısır Unu

1 Tutam Taze Nane



HAZIRLANIŞI

Isırgan otu teker teker ayıklanır. Bol suda yıkanır. Orta kalınlıkta doğranır. Soğan küp küp doğranıp yağda kavrulur. İçine pul biber, doğranmış ısırgan, yeşil mercimek, bulgur, barbun fasulye ve tuz ilave edilip 5 dk buharda pişirilir. Diğer yandan kaynatılmış olan 2 lt su tencereye ilave edilip bir avuç mısır unu da bulanarak çorba 15 - 20 dk kısık ateşte pişirilir. İnce ince doğranmış pırasa, taze nane, tereyağı ile ayrı bir tavada kavrulur. Çorbanın üzerine yakılır. Sıcak servis edilir.