Pancar Çorbası | ORDU
Pancar Çorbası

Pancar Çorbası

MALZEMELER

1 demet pancar(kara lahana)

2 yemek kaşığı tereyağı

1,5 su bardağı barbunya fasulyesi

1 adet kuru soğan

1 adet acı biber

1 su bardağı mısır unu

1/2 çay bardağı pirinç

1/2 çay bardağı bulgur

1/2 çay bardağı haşlanmış mısır

2 çay kaşığı tuz

Acıbiber


HAZIRLANIŞI

Pancar temizlenip yıkanır ve ince ince doğranır. Bir tencerede yağ eritilir ve incecik doğranmış soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur.

Pancarlar yeşil rengini koruması için kaynayan suya önce tuz atılır. Doğranmış pancar biraz piştikten sonra; pirinç, bulgur ve önceden haşlanmış fasulye ile mısır ilave edilir.

Tenceredeki yemek epey bir süre kaynadıktan sonra, elenmiş mısır unu kaynayan yemeğe el ile azar azar dökülür. Tahta kaşık yardımı ile topaklaşmaması için devamlı karıştırılır.

Pancar çorbası ocaktan alınmaya yakınken bir parça acı biber ilave edilir. Arzuya göre iç yağı bir tavada yakılarak, yemeğin üzerine gezdirilir. Daha sonra servis yapılır.

Afiyet olsun!