Mevlid Kandili
Levrek Buğulama | ORDU
Levrek Buğulama

Levrek Buğulama

MALZEMELER

1 Kg Levrek

1 Adet Domates

10 Diş Sarımsak

1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ

1 Yemek Kaşığı Tereyağı

1 Tatlı Kaşığı Tuz


HAZIRLANIŞI

Temizlenmiş, lakerda şeklinde doğranmış, yıkanmış balıklar tuzlanıp süzgeçte biraz bekletilir. Uygun ölçüde tepsiye koyulur. Suyu üzerine eklenir, domates püre halinde doğranır ve sarımsaklar iri iri doğranır. 5-10 dk. normal ateşte pişen yemeğe sıvı sağ ve tereyağı konulur ve kapağı kapatılır. Ateşin altı açılır ve harlı ateşte 30-35 dk. pişirilerek sıcak servis yapılır.



Doğa Kafe