Karalahana Kavurması | ORDU
Karalahana Kavurması

Karalahana Kavurması

MALZEMELER

  • 1,5 Litre Su
  • 1 Demet Karalahana
  • 1 Su Bardağı Pilavlık Bulgur
  • 3 Soğan
  • Yarım Su Bardağı Zeytinyağı
  • 1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
  • 1 Küp Şeker
  • Tuz
  • Kırmızı Pul Biber


HAZIRLANIŞI

  • Suyu geniş bir tencereye alın. İnce doğradığınız karalahanayı ilave edip 5 dakika kaynatın. Bulguru ilave edip kaynatmaya devam edin. Bulgurlar hafif şişmeye başlayınca ocaktan alın ve bir süzgeç yardımı ile süzün. Yemeklik doğradığınız soğanları zeytinyağında soteleyin. Salça ve bulgurlu karışımı ilave edip kavurmaya devam edin. Küp şeker, tuz ve kırmızı pul biberi ilave edip karıştırın. Ocaktan alıp sıcak servis yapın.