Isırgan (Sırgan) Yağlaşı | ORDU
Isırgan (Sırgan) Yağlaşı

Isırgan (Sırgan) Yağlaşı

MALZEMELER

Yarım Kilo Isırgan

1 Demet Pırasa

1 Demet Yeşil Nane

2 Diş Sarımsak

1 Tatlı Kaşığı Pul Biber

2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ

1 Yemek Kaşığı Pul Biber

1 Çay Bardağı İnce Elenmiş Mısır Unu

Tuz


HAZIRLANIŞI

Isırganlar ayıklanıp yıkanır. Bir tencerede kaynayan suda haşlanır. Haşlanan ısırgan suyunun yarısı ayrı bir kaba süzülür. Diğer tarafta nane ve pırasa ince ince doğranır, sarımsaklar ezilir. Mısır unu ve tuz ilave edilerek blenderdan geçirilen ısırgan, muhallebi kıvamına getirilir. Tahta kaşıkla iyice karıştırılarak pişirilir. Eğer koyulaşırsa ayrı bir kaba süzülmüş sudan bir miktar ilave edilir. Tekrar karıştırılarak pişirilir. Doğranmış olan pırasa, nane, pul biber ve sarımsak yağda kavrulur, pişen ısırganın üzerine yakılır. Sıcak servis edilir.