OBB TV
MİGROS´UN YUMURTALARI ORDUDAN - 25 Ocak 2022 Salı ORDU
MİGROS´UN YUMURTALARI ORDUDAN

 MİGROS´UN YUMURTALARI ORDUDAN 

ORDU YUMURTA ÜRETİMİNİN BAŞKENTİ OLUYOR

ORDU’DA 2022 YILINDA 50 MİLYON ORGANİK YUMURTA ÜRETİLECEK

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in gelir getirici projeleri arasında yer alan tarım ve hayvancılık çalışmaları kapsamında verilen desteklerle üretilen organik yumurtalar Türkiye’nin dört bir yanındaki tüketicilere ulaşıyor. 2021 yılında 35 milyon üretim yapılan Ordu’da hedef 50 milyon yumurtaya ulaşmak olarak belirlendi. 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in tarım ve hayvancılık alanında üreticilere ek gelir getirecek olan projeler meyvelerini vermeye başladı.

Türkiye’nin tanınan zincir marketlerden Migros, Ordu Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, Beni Hafife Alma Projesi'nin (BHA) katkılarıyla Ordu Yumurta Üreticilerini Birliği tarafından üretilen organik yumurtaları ülkenin her köşesindeki tüketicilere ulaştırıyor. 


2021 yılında 35 milyon adet yumurta üretimi gerçekleştirilen proje kapsamında, tüketicilerin ilgisinin artması ile yıllık 50 milyon adet organik yumurtanın tüketicilerle buluşturulması hedefleniyor.

Migros Ticaret AŞ Taze Ürünler Pazarlama Direktörü İbrahim Sözen, Türkiye'nin en büyük taze gıda alımı yapan perakende şirketi olduklarını belirtti.


Yürütülen çalışma ile 81 ilde Ordu yumurtasını üreticilerle buluşturduklarını dile getiren Sözen, “Kurulduğumuz günden bu yana yerel üreticilerle omuz omuza çalışıyoruz. Gerek kooperatiflerle iş birliklerimiz gerekse yaptığımız doğrudan alımlarla yerel üretici ürünlerinin Türkiye'nin dört bir yanındaki mağazalarımızdaki raflarda yer bulmasını sağlıyor, müşterilerimizi en taze ve kaliteli ürünlerle buluşturuyoruz. Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Beni Hafife Alma Projesi ile birlikte yürüttüğümüz proje ile Ordu Yumurta Üreticileri Birliğine kayıtlı üreticilere sağladığımız altyapı ve eğitim destekleriyle üretim kapasitesini ve verimliliği önemli ölçüde artırdık. Geçtiğimiz yıllarda üretilen yumurta sayısı maksimum 50 bin adet iken, bu sayı 2021 yılında 35 milyon adede yükseldi. Yıllık 50 milyon adet yumurta üretim kapasitesine ulaşma hedefliyle çalışmalar sürüyor. Migros olarak, ülkemizin her köşesindeki üreticiye ulaşmaya, dünya standartlarında üretim yapmalarını ve sürdürülebilir tarımın devamlılığını sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz