OBB TV
ÇAMBAŞI YAYLASINA ALTERNATİF YOL - 5 Ağustos 2020 Çarşamba ORDU
ÇAMBAŞI YAYLASINA ALTERNATİF YOL

 ÇAMBAŞI YAYLASINA ALTERNATİF YOL 

ÇAMBAŞI YAYLASI’NA ALTERNATİF YOL

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Çambaşı Yaylası’na alternatif ulaşım imkânı sağlayan, Kabadüz ilçesine bağlı Harami Mahallesi’ndeki asfalt çalışmalarının tamamlandığını söyledi.

Ordu’da mahalle ve grup yollarındaki asfalt seferberliği devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi’ne bağlı ekipler tarafından sürdürülen çalışmalarla, yollar standardı yüksek, konforlu bir yapıya kavuşuyor. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Karadeniz Bölgesi’nin en güzel yaylaları arasında gösterilen 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası’na alternatif ulaşım imkanı sunan güzergahtaki ikinci kat emisyon asfalt çalışmalarını tamamladık” dedi.


HARAMİ MAHALLESİ ÜZERİNDEN KARAYOLUNA BAĞLANIYOR

Çambaşı Yaylası’nın Ordu için bulunmaz bir nimet olduğunu dile getiren Başkan Güler, “Yayla ziyaretçilerin ömrüne ömür katıyor. Fakat insanları yaylaya çekmek için ulaşım imkanlarını da iyileştirmemiz gerekiyor. Altınordu Çambaşı Karayolu arasındaki çalışmalar sürerken, bizler de mahalle grup yollarında yaptığımız çalışmalarla, yaylaya alternatif ulaşım imkanları sunuyoruz. Karadeniz Akdeniz Yolu üzerinden Harami Mahallesi sınırlarından Kabadüz-Çambaşı Yoluna bağlanan 9 kilometrelik güzergahı ikinci kat emisyon asfalta kavuşturduk. Bu yol günde 300 aracın geçtiği, mahalle sakinlerimizin de yoğun olarak kullandığı bir güzergahtı” diye konuştu.


HEDEF: 12 AY TURİZM

Çambaşı’nda canlılığın 12 ay yaşanması için çalışmaların süreceğini vurgulayan Başkan Güler, “Yaz aylarında Çambaşı Yaylası, yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olan bir turizm merkezimiz. Çambaşı, Kayak Merkezi’nin tam kapasite faaliyete geçmesiyle birlikte ise kış turizminde iddialı bir yere sahip oldu. Şimdi Ordulu iş adamlarımızla birlikte otel inşaatına başladık. Büyükte bir mesafe kat ettik. Bölgede turizm yatırımları sürüyor. Ancak yol olmazsa olmazımız. Bu kapsamda, çalışmalarımız artarak devam edecek” şeklinde konuştu.

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz